Engineer the future

Employer branding en werving van techneuten voor Alfa Laval.

  • Employer branding
  • Arbeidsmarktcommunicatie
  • Referral recruitment

Kom aan boord bij Alfa Laval

Alfa Laval header

Onbekend maakt onbemind

Alfa Laval is een van de grootste werkgevers in de regio Nijmegen. Desondanks ontbrak het hen aan de naamsbekendheid en het imago om voldoende technisch gekwalificeerd personeel aan te trekken. Dat is in het kort de aanleiding dat Alfa Laval ons vroeg hun merk te positioneren als aantrekkelijke werkgever voor technisch talent.

De Nijmeegse vestiging van de Zweedse multinational Alfa Laval produceert scrubber technologie, apparatuur om zwaveluitstoot uit brandstof voor schepen te verwijderen. Booming business, want de scheepvaart heeft deze technologie nodig om te blijven voldoen aan steeds hogere milieueisen.

Engineer the future

We houden interviews met techneuten over hun drijfveren, motivaties en (dis)satisfiers in hun werk. De purpose van Alfa Laval - een betere, gezondere en leefbare wereld - spreekt medewerkers aan, net zoals de indrukwekkende markt van de internationale scheepvaartindustrie. Werken bij Alfa Laval is werken aan de toekomst. Van jezelf, de organisatie en de wereld.

Alfa Laval website

We schrijven een employer brandstory en brengen dit verhaal tot leven via een krachtige brand video en een campagnewebsite. Deze website richt zich volledig op de drie meest urgente technische profielen. Medewerkers vertellen in korte video's waarom zij voor een technische carrière bij Alfa Laval hebben gekozen.

Activatie

De doelgroep werd online geactiveerd via een uitgekiende Google Search campagne en een retargeting campagne op Facebook en LinkedIn. In de regio Nijmegen werd dit ondersteund via een pers en outdoor campagne. En niet te vergeten het driejarig hoofdsponsorschap van de Stevensloop. Benieuwd hoe we hiermee Alfa Laval hiermee nog verder op de kaart zetten? Lees de case.

“De campagne en de sponsoring van de Alfa Laval Stevensloop zet ons in de regio echt op de kaart.”

Emmy Schippers, Global HR business partner

Get a friend on board!

Met deze boodschap worden medewerkers van Alfa Laval aangespoord om in hun privé en zakelijke netwerk op zoek te gaan naar technisch talent. En niet voor niets: medewerkers die succesvol een nieuwe medewerker aandragen krijgen een geheel verzorgde cruise aangeboden.

Alfa Laval referral

Meer weten over deze case?

Of wil je jouw plannen en uitdagingen eens voorleggen? Leonie denkt graag met je mee.
Bel haar op 06 15 084 345 of stuur een mail.

Ook interessant

Alfa Laval Stevensloop blob2

Alfa Laval Stevensloop

Merksponsoring waar je warm voor loopt.

Bekijk de case arrow-right
ERIKS blob

You matter at ERIKS

Global employer branding met een hoog ‘do-it-yourself’-gehalte.

Show me more arrow-right